RODO w kadrach + CD

Jak zmiany od 25 maja 2018 r. w ochronie danych osobowych wpłyną na działy kadrowo-płacowe
Cena 38.51 zł Katalogowa 49 zł
Zobacz Ochrona danych osobowych RODO

Już od 25 maja 2018 roku pracownicy działów kadrowo-płacowych będą musieli przetwarzać dane osobowe kandydatów do pracy a także pracowników w zupełnie nowy sposób. Już teraz warto się do tego odpowiednio przygotować.

Dla wielu właścicieli firm jedyną motywacją do stosowania nowych przepisów będą wysokie kary finansowe. Jednak można ich uniknąć. Wystarczy wprowadzić w firmie zmiany, o których piszemy w książce. Sprawdź zatem, W jaki sposób krok po kroku przygotować dział kadrowo-płacowy do RODO. Do książki dołaczona jest płyta CD z wzorami dokumentów.

Dokumenty dostępne na CD:

- RODO - dokumenty: karta szkolenia wstępnego z zakresu ochrony danych osobowych
- Klauzula informacyjna w procesie rekrutacji
- Klauzula obowiązku informacyjnego zamieszczana w treści umowy z pracownikiem od 25 maja 2018 r
- Klauzula obowiązku informacyjnego
- Oświadczenie pracodawcy o wprowadzeniu monitoringu rozmów telefonicznych
- Oświadczenie pracodawcy o wprowadzeniu monitoringu wizyjnego
- Postanowienie o powierzeniu danych osobowych w umowie na usunięcie dokumentów z danymi osobowymi
- Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych zgodna z RODO
- Wzór upoważnienia do przetwarzania danych osobowych
- Wzór zgody na przekazanie danych osobowych

Z książki dowiesz się:
- jak przetwarzać dane osobowe kandydatów do pracy oraz pracowników,
- jakich 10 rad ma GIODO dla rekruterów,
- co wolno, a czego nie wolno specjaliście ds. płac i kadr od 25 maja 2018 r.,
- jak pracodawca powinien przygotować się do zmian,
- na czym będzie polegała codzienna praca inspektora ochrony danych,
- jak dostosować system informatyczny obsługujący działy kadrowo-płacowe,
- do jak trzeba przeszkolić pracowników z ochrony danych,
- jak krok po kroku wypełniać dokumentację RODO.